חשבת לעצמך, במקרה שלא אהיה צלול (ובשפה המשפטית "לא מבין בדבר") מי יטפל בי, בכספי וברכושי? מי יטפל בעסק שלי? בהשקעות שלי? איפה ארצה להזדקן? בבית עם מטפלת? בדיור מוגן? מי יחליט עבורי החלטות חשובות בפן הרפואי?
אתם בטח חושבים שבני המשפחה. ובכן, אתם כמעט צודקים. בית המשפט ימנה עבורכם אפוטרופוס, לרוב מדובר בבני המשפחה ולעיתים בגורם זר. הבעיה היא שגם אם ביהמ"ש מינה בן משפחה, כל החלטה, ביצוע ופעולה צריכה לעבור את אישור של האפוטרופוס הכללי ו/או ביהמ"ש, דבר שגורם להוצאות כספיות, עגמת נפש וגרירת החלטות פשוטות לשבועות ואף חודשים רבים.
האדם אשר מעניק ייפוי כוח על ענייניו ("הממנה") והאדם שיהיה מוסמך לקבל החלטות ולבצע אותן בשמו ("מיופה הכוח") חייבים להיות מעל גיל 18. ייפוי כוח מתמשך יערך וייחתם בפני עורך דין שאין לו עניין אישי בייפוי הכוח ואשר עבר הכשרה מקצועית מטעם האפוטרופוס הכללי. אדם אשר יחולו עליו אחד או יותר מהתנאים הבאים לא יוכל להתמנות כמיופה כוח בייפוי כוח מתמשך :
קיימת חובת הפקדה של ייפוי הכוח המתמשך במרשם המנוהל על-ידי האפוטרופוס הכללי. רק לאחר קבלת אישור הפקדה והטבעת חותמת ההפקדה על גבי ייפוי הכוח המתמשך, ניתן לראות את ההפקדה כמאושרת.